Meteen naar de inhoud

Waarom is ventileren belangrijk?

Het goed ventileren van uw woning voorkomt ongedierte, een gezonder leefklimaat en met een WTW-installatie kunt u ook nog besparen op uw energierekening.

Soorten ventilatie

Natuurlijk

Er wordt geen gebruikt gemaakt van een elektrische installatie. De ventilatie vindt plaats door de verplaatsing van warme lucht. Dit kan via een open raam of dauerluftung.

Half mechanische

Het meest voorkomende systeem in woningen. Er vind mechanische afvoer plaats in bijvoorbeeld de badkamer en wc. De toevoer gebreurt op de natuurlijke manier.

Volledig mechanisch

Zowel de toe- als afvoer van de lucht wordt volledig automatisch geregeld. In combinatie met een WTW-unit bespaart u ook nog op uw energierekening.

WTW-installatie

warmte-terug-win installatie

Bespaar op uw energierekening

Een WTW-unit is een ventilator waarbij vervuilde lucht afgevoerd wordt en schone lucht aangevoerd wordt waarbij gebruik wordt gemaakt van warmteterugwinning. De oude buitenlucht geeft zijn warmte af aan de verse buitenlucht door middel van een warme wisselaar. Dit systeem is vel malen duurzamer dan een traditionele mechanische ventilatie. Naast dat het duurzaam is kan het ook veel geld schelen aangezien de warmte binnenshuis wordt gehouden.